Wednesday, July 6, 2011

Boikot Astro


Mata tak dapat nak lelap lagi selepas melihat perlawanan bolasepak Perak-Selangor. Furqan masih dok syok bergurau ngan abi lagi. Mata masih kuat bertahan. Kena layanlah dia....

Dah masuk sebulan abi sekeluarga di Setiu ni. Kekadang tu boring ada mari juga. Buka channel tv1 dan 2 nampak macam tak best jer. Sebelum ni pun kedua2 channel tu dah abi tak layan. Abi layan tv3 jer. Tapi di Setiu ni lain cerita pulak. Channel tv3 tak kuat (tempat yang abi tinggal). Walaupun tapak flat guru dan sekolah berada di atas bukit masih tak dapat juga. Yang anehnya channel tv7 ada plak!

Ramai kawan2 kat sini dah pakai Astro. Abi masih lagi berpegang pada janji untuk memboikot Astro. Selagi anak2 abi masih budak2 takkan abi pasang si Astro kat umah tu. Budak2 tu kalau ada Astro, alamatnya ber'kartun'lah mereka dari pagi hingga ke petang@malam di hujung minggu. So daripada abi dok memekik dan pening kepala ngan mereka lebih baik diboikot saja menatang tu. Lagipun selagi masih nampak channel tv1,tv2 & tv7 rasanya tak ketinggalan lagi abi dengan arus perdana Malaysia. Internet kan ada!

Astro kalau nak dikira dah kira kaya raya. Boleh dikatakan semua orang atau semua rumah pakai astro. Rumah kayu, buruk dan hampir nak roboh pun masih pakai astro. Mana tak kaya astro. Orang miskin pun melanggannya! Mungkin suatu ketika dahulu orang Malaysia tergila2 kan Akademi Fantasial. Itu sebab mereka melanggan takut terlepas nak tengok siapa yang kena reject dan nangis sama2. Alahai.....

So, kalau takde tv tu nampak sangat syadidnya (ortodoks). Biarlah abi berpada dengan yang ada. Sekadar untuk anak2 abi melepaskan zaman kanak2 nya dengan dunia kartun mereka di hujung minggu.

Sori Astro sebab tak jadi 'teman setia anda'.

1 comment:

data:comment.author/> said...

Sape nak beli ANDROID TV BOX, DECODER SKYBOX, OPENBOX, CLOUDHD....Harga murah kasi. Boleh pos@COD di Sunway,PJ.
Jika nak langgan MYIPTV, HDTV, HUAT88TV, CLINE/ CCCAM.....
Boleh PM or Whatsapp sy 013-3332502

 
Copyright © 2017 Cerita Abi. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.