Tuesday, October 30, 2012

Adha dan Imtihan

Imtihan @ ujian akhir tahun datang menjengok budak2 SAIS di musim Zulhijjah ini. Musim haji. So budak2 @ guru2 sambut Adha dengan sederhana sahaja. Cuti yang dibekalkan pun pendek juga. cuma 4 hari.

Adha kali ini abi memang tak berniat nak "korban". Tapi bila pulang ke rumah si ayah bertanyakan abi nak ke tak korban tahun ni. Ayah abi ni memang nak pernah miss untuk buat korban baik untuk diirinya mahupun ahli keluarganya. Fikir punya fikir ambillah abi 1 bahagian daripada 7 bahagian lembut tersebuttttttt!

RM 250 satu bahagian daripada 7 bahagian. Memang murah. Semua orang kata lembu ayah murah. Ayah abi dalam bab jual beli lembu memang tak berkira sangat pasal $$$$$. Janji dia dapat memenuhi hasrat @ nawaitu orang lain. Rata2 harga sebahagian RM350-400. Memang jauh sakan dengan harga pasaran!

Sepatutnya hari Ahad abi perlu beraya di Kemahang lagi tapi abi telah bertolak awal sehari ke Setiu memandangkan banyak kertas budak2 yang belum disemak lagi. So bertolaklah kami pada Sabtunya. Memang penghuni yang pertama sekali sampai daripada bercuti!

lembu ni adalah teman ayah sehari2. Abi ada gak share sekor dalam banyak2 tu

No comments:

 
Copyright © 2017 Cerita Abi. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.