Tuesday, February 1, 2011

Trilogi Cinta

Drama Trilogi Cinta di TV1 menjadi minat abi. Itupun kalau mata tak ngantuk dan tak dak benda lain nak dibuat. Filem arahan Rosham Nor (kalau tak silap) memang abi sedap nengoknya kerana kesabaran seorang suami (En Razif-Rosham Nor) terhadap isterinya yang telah curang kepadanya. Sanggup dia menerima semula isterinya setelah isterinya terlibat dalam satu kemalangan.

Kesabaran suami yang sanggup menahan celoteh dan leteran serta dengki daripada isterinya banyak mengajar abi erti kesabaran terutamanya dalam melayari bahtera rumah tangga. Gigi mana taktergigit lidah, pokok mana tak bergoyang kalau tiada angin. itulah lumrah alam rumah tangga.

Teringat abi kisah seorang sahabat nabi ingin mengadu kepada khalifah perihal isterinya yang banyak berleter. Bila dia nak pergi ke rumah khalifah tersebut, sampai di rumah khalifah didapati benda yang sama juga berlaku ke atas khalifah tersebut. Isteri khalifah pun berleter juga kepada khalifah.

p/s: moral the story......memang perempuan ni Allah cipta dia kuat @ byk bercakap...tapi kelemahannya byk menangis....hu hu hu

No comments:

 
Copyright © 2017 Cerita Abi. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.