Thursday, January 26, 2012

inzar sebelum tempur

gambar hiasan

Masih lagi abi nak cerita tentang kerasukan yang melanda bebudak sekolah abi. Maaf, bukan nak tunjuk kehebatan diri tapi nak tunjukkan kehebatan ayat2 Allah SWT.

Seorang pelajar perempuan berada dalam keadaan murung selepas habis kelas Pendidikan Islam. Lalu beliau terus tertidur @ pengsan. Abi bergegas ke tempat kejadian selepas menerima aduan daripada pelajar. (macam abi pulak yg jadi hero! hi hi).Kami mengasingkan pelajar yang tak sedarkan diri tadi berjauhan dengan pelajar2 lain. Moga2 dengan harapan tiada lagi pelajar lain yang kena kacau oleh makhluk tu.

Selepas diperiksa hal keadaan pelajar tadi barulah abi tau bahawa dia seolah2 dalam kerasukan. Tanda2 nya:
1) pengsan/murung
2) sejuk kaki & tangan (setelah ditanya)
3) tak suka dengar bacaan ayat suci Al Quran setelah dioffer.

Keadaan ini abi rasakan bahawa ada baiknya abi menggunakan teknik "inzar" yakni memberi peringatan. Memberi peringatan dengan erti kata lain warning makhluk tersebut sebelum ia disakiti dengan ayat AQ.

"keluar kamu daripada tubuh badan budak ni kalau tak sakit kamu nanti aku bantai@pukul kamu dengan ayat AQ" , kata abi dengan memberi peringatan pertama.

"kalau kamu tak nak sakit baik kamu keluar ikut kaki "....sambung abi lagi.

Tiada apa2 respon daripadanya. Selepas itu abi mula membaca At Ta'awuz (a'uzubillahi minassyaitan.....) . Terus dia angkat kaki menandakan dia nak cabut lari. Habis bacaan tadi, makhluk tu beredar, barulah budak tadi sedar. Abi melaungkan azan supaya makhluk tadi tidak mendekati budak itu lagi dan membacakan beberapa doa perlindungan.

Moralnya: inilah kehebatan dan keagungan ayat Allah SWT.

No comments:

 
Copyright © 2017 Cerita Abi. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.